Metsähallitus avaa 1. kesäkuuta uuden kalastuskohteen Irninjoelle Taivalkoskelle. Vapakalastuskohde on Metsähallituksen sekä Polojärven osakaskunnan yhteislupakohde, joka monipuolistaa alueen kalastusmahdollisuuksia. Lupamyynti kohteelle alkaa 20. toukokuuta.

Valtion vesillä uudet kalastuskohteet ovat olleet viime vuosina harvinaisia uutisia. Kohteita on jouduttu ennemminkin sulkemaan. Nyt Taivalkoskelle avattava Irninjoen kalastuskohde on poikkeus, joka tuo alueen kalastustarjontaan mukavaa piristystä monipuolisuudellaan.

”Irninjoen kalastuskohde on jokikohde, joka lisää kalastusmahdollisuuksia Taivalkosken alueella. Se monipuolistaa alueen kalastustarjontaa ja palvelee jatkossa hyvin kaikkia alueen kalastajia ja matkailuyrittäjiä”, kalastuksen erityisasiantuntija Eero Hartikainen Metsähallituksesta sanoo.

Irninjoen yhteislupa-alue käsittää Irninjoen yläosassa sijaitsevan Laankosken ja Iiviökosken väliset koski-, virta- ja suvantoalueet. Yleisimmät saaliskalat alueelta ovat kookkaat harjukset sekä taimenet.

”Tällainen isompi ja yhtenäisempi lupa-alue on helppo kalastajalle, kun yhdellä luvalla voi kalastaa sekä valtion että osakaskunnan vesillä. Irninjoella yhdellä luvalla saa siis jopa 4,3, kilometriä kalastettavaa”, Polojärven osakaskunnan puheenjohtaja Tuomo Polojärvi korostaa.

Lupamyynti Irninjoelle alkaa 20. toukokuuta kello 9 Eräluvat-verkkokaupassa, Eräluvat-sovelluksessa sekä puhelinpalvelun kautta 020 69 2424 (arkisin kello 9–15). Lupa-alueelle myydään vuorokauden, seitsemän vuorokauden ja koko kauden pituisia lupia. Kalastusaika Irninjoella alkaa 1. kesäkuuta.

Lue lisää:

Irninjoen kohdesivu (eräluvat.fi)