Metsähallitus on päättänyt yhdessä muiden vesialueiden omistajien kanssa jatkaa kuuden kalastuskohteen lupamyynnin keskeytystä. Latokartanonkosken, Langinkosken, Karvionkosken, Keihärinkosken, Kolima-Keiteleen koskireitin ja Kotalan koskien lupamyyntiä arvioidaan seuraavan kerran maanantaina 5. elokuuta.

Kohteiden lupamyynti keskeytettiin 23. heinäkuuta, koska koskivedet lämpenivät liikaa. Yli 21 asteessa lohikalat lopettavat ravinnon hankkimisen ja veden happipitoisuus laskee. Vapautettavat kalat eivät välttämättä enää selviä hengissä.

Maanantaina 29. heinäkuuta vesi oli lämpimintä Keihärinkoskella, jossa mittari näytti 22,8 astetta. Myös Langinkosken ja Karvionkanavan lämpötilat ylittivät 22 astetta. Metsähallituksen kalastuskohteiden lämpötiloja voi seurata reaaliaikaisesti (map.sensormonitor.fi).

Vaikka lupamyynti keskeytetään, jo ostettuja lupia ei peruta. Metsähallituksen ei ole mahdollista yksipuolisesti peruuttaa jo maksettuja lupia ilman luvanhaltijan suostumusta.

Kalastaja voi siirtää vapalupansa ilman kuluja toiseen vapaaseen ajankohtaan. Siirto voidaan tehdä kuluvan kalastuskauden sisällä sellaiseen ajankohtaan, jolle lupakiintiötä on jäljellä. Siirto on tehtävä ennen luvan voimassaolon alkamista.

Maksetun luvan voi tässä poikkeustilanteessa myös perua kokonaan ennen luvan voimassaolon alkamista ja saada rahansa takaisin. Peruutuksesta peritään käsittelykuluna 13 euroa. Maksamattomat luvat voi aina peruuttaa ilman kuluja.

Luvan voi myös halutessaan käyttää, mutta tätä ei suositella.

Lupien siirtämisessä ja perumisessa tulee olla yhteydessä Eräluvat-asiakaspalveluun puhelimitse 020 69 2424 (arkisin klo 9–15) tai sähköpostitse eraluvat(a)metsa.fi. Ryhmäluvissa muutospyynnön voi tehdä vain lupien tilaaja, ja kaikkien luvanhaltijoiden luvat muutetaan samalla kertaa.

Lue Metsähallituksen ohjeet vastuulliselle kalastajalle!

Lue aiemmin julkaistu uutinen aiheesta!