Syksyn kanalintulupien myynti alkaa maanantaina 26. elokuuta. Luvat tulevat myyntiin tutussa järjestyksessä alue kerrallaan, mutta nyt vuorokausilupia myydään poikkeuksellisesti vain syyskaudelle 2024. Luvat urosteeren ja -metson tammijahtiin sekä riekkoluvat Ylä-Lappiin tammi-maaliskuulle 2025 tulevat myyntiin vasta 16. joulukuuta.

Myyntitauon aikana lupa-aluekohtaiset kiintiöt on päivitetty riistalaskentojen tuoreiden tulosten sekä maa- ja metsätalousministeriön asettamien metsästysaikojen perusteella. Luvat tulevat myyntiin Eräluvat-verkkokauppaan sekä puhelinpalveluun 020 69 2424 aina aamuisin kello 9. Kanalintulupia voi ostaa marraskuun puoliväliin asti tai niin kauan, kuin kiintiötä on jäljellä.

Verkkokaupassa yksi henkilö voi varata lupia enintään seitsemäksi vuorokaudeksi, mikäli lupien alkuun on yli 14 vuorokautta aikaa. Jos luvan alkamiseen on ostohetkellä vähemmän kuin 14 vuorokautta, luvat tulee maksaa heti. Mikäli luvat maksaa heti, ei määrää ole rajoitettu.

Erälupien asiakaspalvelusta voi puhelimitse tilata pienriistaluvat enintään kymmenelle hengelle ja yhtä henkeä kohden voi tilata enintään seitsemän vuorokausilupaa. Tilauksesta lähetetään asiakkaalle lasku, joka tulee maksaa eräpäivään mennessä.

Sekä verkkokaupan että puhelinpalvelun kautta varattujen lupien eräpäivä on 14 vuorokautta ennen lupa-ajan alkamista. Mikäli luvan alkamiseen on ostohetkellä vähemmän kuin 14 vuorokautta, puhelinpalvelusta hankitut luvat tulee maksaa laskulla ilmoitettuun eräpäivään mennessä. Verkkokaupassa luvat tulee maksaa heti, sillä verkkokaupassa et voi varata lupia, jos ostopäivän ja luvan alkamispäivän väliin jää vähemmän kuin 14 vuorokautta. Huomioithan jo, että varatut luvat tulee kuitenkin maksaa marraskuun puoliväliin mennessä. Ilmoitamme tarkemman eräpäivän lähempänä ajankohtaa.

Poikkeuksellisten myyntijärjestelyiden taustalla on se, että Eräluvat-sivusto ja Eräluvat-verkkokauppa uudistuvat marraskuussa 2024. Tiedotamme tästä tarkemmin syksyn aikana.

Maanantaina 26. elokuuta myyntiin tulevat alueet:

Katso tarkemmat myyntikiintiöt alueittain täältä (pdf, 206 kt).

Tutustu myös metsästysaikoihin

Metsästysaikoihin kannattaa tutustua jo ennen lupien ostamista. Metsästysajat vaihtelevat kunnittain, joten ne voivat vaihdella myös metsästyslupa-alueen sisällä, mikäli lupa-alue sijaitsee useamman kunnan alueella.

Eri lajien metsästysajat Metsähallituksen pienriista-alueilla voit tarkistaa tästä taulukosta (pdf, 108 kt).

Lisätietoja:

Lue tarkempi uutinen lupamyynnistä sekä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin myyntiviikosta.

Siirry Eräluvat-verkkokauppaan.