Maa- ja metsätalousministeriö on nimittänyt FT Vesa Ruusilan Metsähallituksen erätalousjohtajan virkaan. Ruusila siirtyy tehtävään maa- ja metsätalousministeriöstä, jossa hän toimii erätalousneuvoksena ja erätalousyksikön päällikkönä. Ruusila aloittaa Metsähallituksessa 1.12.2024.

Erätalousjohtaja johtaa Metsähallituksen Eräpalvelut-vastuualuetta, joka kuuluu Metsähallituksen hoitamiin julkisiin hallintotehtäviin. Erätalousjohtaja kuuluu Metsähallituksen johtoryhmään. Metsähallituksen Eräpalvelut vastaa kalastuksen ja metsästyksen järjestämisestä sekä erävalvonnasta valtion alueilla. Eräpalvelujen tehtävänä on hoitaa lupamyyntiä sekä kerätä valtion kalastonhoitomaksu maa- ja metsätalousministeriölle. Lupatuloilla hoidetaan riista- ja kalaelinympäristöjä sekä tuotetaan eränkäyntipalveluita. Eräpalvelut saa myös rahoitusta valtion budjetista.  

Viran edellinen haltija Jukka Bisi jäi eläkkeelle heinäkuun lopussa. Vt. erätalousjohtajana marraskuun loppuun saakka toimii Metsähallituksen metsästyksen johtava asiantuntija Ahti Putaala