20.11.2024
Tupavarauksien maksuvaihtoehdot uudessa Eräluvat.fi-palvelussa
Eräuvat.fi on uudistunut ja myös tupavarausten maksuvaihtoehtoihin on tullut päivityksiä. Lue, millaisia vaihtoehtoja yksityisasiakkailla ja yrityksillä on.
Asiakaspalvelu ei vastaanota ennakkovarauksia. Huomaa myös, että maksutavat ja varausehdot ovat muuttuneet. Lue lisää aiheesta
Yrjölän vuokratupa (26 m² + 7,5 m² parvi) sijaitsee Pyhä-Luoston kansallispuistossa erämaisella Pyhälatva-aavalla, Ukko-Luoston tunturinäkymän äärellä. Tuvalle pääsee kesällä ja syksyllä vihrein neliöin merkityltä Luoston vaellusluontopolulta, jolta tupa on noin 200 m piston päässä. Tuvalle ei kulje merkittyä talvireittiä. Tuvalla on myös sauna.
Vuokratupa on yöpymispaikka, joka vuokrataan kokonaan omaan käyttöön.
26.11. klo 9 alkaen tuvat tulevat varattavaksi vuodelle 2025.
Varaus- ja vuokratupien majoitusvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00.
Pidä mukana varausvahvistus ja maksutosite.
Tuvan ja muiden rakenteiden käyttö yritystoiminnassa edellyttää lupaa Metsähallitukselta (metsa.fi).
Lue turvallisuuden muistilista tupien varaajille ennen varausta!
Maksimivarausaika 3 yötä.
20.11.2024
Eräuvat.fi on uudistunut ja myös tupavarausten maksuvaihtoehtoihin on tullut päivityksiä. Lue, millaisia vaihtoehtoja yksityisasiakkailla ja yrityksillä on.
19.11.2024
Eräluvat.fi-sivusto ja Eräluvat-verkkokauppa ovat uudistuneet ja yhdistyneet. Uudistuksen myötä vanhat asiakastilit ovat poistuneet käytöstä. Maksetut luvat ovat kuitenkin voimassa normaalisti.
18.11.2024
Jokaisen kalastus- ja metsästysalueen sekä varaus- ja vuokratuvan sivulla on karttaikkuna, joka näyttää kohteen sijainnin. Tiesitkö, että voit itse valita, mitä ja miten tieto kartalla esitetään?
Kesällä ja syksyllä Luoston keskuksesta, Luostonportin lähtöpisteeltä, tuvalle on kävelymatkaa noin 7 km kulkien vastapäivään vihrein neliöin merkittyä rengasreitti Luoston vaellusluontopolkua. Luostonlomasta, Torvisen majan tuntumasta, on tuvalle matkaa noin 6 km käyttäen reittinä Ukko-Luosto -tunturia kiertävää latupohjaa sekä siltä 2,4 km Torvisen majan jälkeen erkanevaa Luoston vaellusluontopolkua. Tupa on vaellusluontopolulta noin 200 m piston päässä.
Keväällä tulvat saattavat estää tuvalle pääsyn.
Tuvalle ei kulje merkittyä talvireittiä.
Valtatieltä nro 4 väliltä Rovaniemi - Sodankylä kääntyy Torvisen kohdalta tie (nro 962) Pyhä-Luostolle. Noin 10 km käännöksen jälkeen on tien varrella Luostonloman ja Torvisen majan pysäköintialue. Luoston matkailukeskuksessa auton voi jättää laskettelurinteiden juurella olevalle pysäköintialueelle tai pienemmälle pysäköintialueelle reittien lähtöpisteen Luostonportin vieressä.
Pyhä-Luostolle pääsee linja-autolla Rovaniemeltä ja Kemijärveltä. Rovaniemelle ja Kemijärvelle saapuvilta junilta ja lentokoneilta on yhteyksiä linja-autolla (matkahuolto.fi) Pyhä-Luostolle.
Luoston ja Pyhän tunturikeskusten välillä on bussiyhteyksiä, joiden määrä vaihtelee sesonkien mukaan. Tarkista aikataulut matkahuollon sivuilta (matkahuolto.fi).
Tutustu alueeseen ja tarkempiin saapumisohjeisiin Luontoon.fissä.
Pihapiirissä on sauna, tulentekopaikka (tulenteko kielletty maastopalovaroituksen aikaan), kuivakäymälä, liiteri ja tuhkakatos.
Avain on koodillisessa avainkaapissa tuvalla. Ohjeet ja koodi lähetetään maksun jälkeen sähköpostilla.
Tuvassa on kamiina tuvan lämmittämistä varten. Polttopuita on liiterissä. Käytä polttopuuta säästeliäästi. Huomaathan, että tuvan lämpiäminen vie aikansa.
Tuvalla ei ole sähköjä. Suosittelemme otsalamppua, joka jättää kädet vapaaksi tuvan askareita varten. Turvallisuussyistä polta kynttilöitä palamattomalla alustalla ja valvo niitä koko ajan.
Kaasuliesi ja välttämättömät keittoastiat (kattila, paistinpannu, kahvipannu).
Ota mukaan omat ruokailuvälineet (aterimet, mukit ja lautaset).
Tuvassa ei ole juoksevaa vettä.
Juomavesi on tuotava mukana tai otettava tuvalta noin 300 m päässä olevasta hetteestä, jolle on viitoitettu pitkospuupisto Luoston vaellusluontopolulta. Keitä vesi ennen käyttöä. Veden pinnalla saattaa olla bakteeritoiminnasta peräisin oleva öljymäinen kalvo, mikä ei estä veden käyttöä keitettynä. Tuvan lähellä olevasta purosta, jolle johtaa kepitetty polku saunan nurkalta, voi ottaa pesuvettä (ruskea vesi). Vesien laatua ei tutkita. Luonnonvesien käyttö juomavetenä omalla vastuulla.
Katso vinkit turvalliseen juomaveden hankkimiseen retkellä (Luontoon.fi).
Tuvassa on yksi makuunurkkaus, jossa on sänky. Suurin osa petipaikoista sijaitsee parvella.
Tuvalla on patjat ja hätävaralle muutama täkki.
Ota mukaan oma makuupussi.
Pihapiirin puulämmitteinen sauna on vuokraajan käytettävissä. Saunan avain on sisällä tuvassa, palauta se käytön jälkeen paikalleen. Huomaathan, että saunan lämpiäminen vie aikansa.
Muistathan tyhjentää kaikki vesisäiliöt ja ämpärit lähtiessäsi tuvalta. Tyhjentäminen on erityisen tärkeää talvella, koska jäätynyt vesi halkaisee ämpärit ja padan vesisäiliön.
Tuvan pihassa on kuivakäymälä. Ota oma wc-paperi mukaan.
Tuvalla ei ole jäteastioita, joten viethän jätteet mukanasi.
Vastuullinen ulkoilija retkeilee roskattomasti eikä jätä jälkiä. Lue lisää roskattoman retkeilyn periaatteista (luontoon.fi).
Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja.
Talvella saatat joutua lapioimaan tuvan edustan ensin auki lumesta.
Siivoathan tuvan ennen lähtöäsi.
Älä jätä tuvalle mitään ylimääräistä tavaraa, esimerkiksi ruokatarvikkeet houkuttelevat haittaeläimiä.
Retkikohteissa voi olla matkapuhelinverkoissa katvealueita. Tällaisissa tilanteissa saattaa auttaa esimerkiksi hakeutuminen muuta maastoa korkeammalle, avoimelle paikalle. Tarkista matkaviestinverkon kattavuus omalta puhelinoperaattoriltasi ennen retkelle lähtöä.
Tuvissa on palovaroittimet, mutta suosittelemme ottamaan 9 V pariston ja/tai oman matkapalovaroittimen mukaan.
Tutustu alueeseen ja sen ajankohtaisiin tietoihin Luontoon.fissä.
Tuvan huollosta vastaa Metsähallitus, Luontopalvelut.
Lisätietoja:
Pyhä-Luoston luontokeskus Naava, pyhaluosto(at)metsa.fi, puh. 0206 39 7302. Puhelun hinta on 0,00 euroa /min + paikallisverkkomaksu (pvm) tai matkapuhelinmaksu (mpm).
Mikäli huomaat tuvalla puutteita, ilmoitathan niistä huollosta vastaavalle taholle, jotta voimme reagoida niihin mahdollisimman nopeasti.